Een kleurrijke opmars naar 2018

2018 is het jaar waarin Nijmegen zich de groen hoofdstad van Europa mag noemen – Green Capital. In dat jaar zullen veel duurzaamheidsinitiatieven in het zonnetje gezet worden. Er gebeurt veel in de stad, veel mensen zijn bezig met natuur en duurzaamheid. Maar de diverse culturele gemeenschappen van Nijmegen blijven buiten beeld. Om daar verandering in te vragen organiseerde Bureau Wijland op zaterdag 11 november – in samenwerking met Wij zijn Nijmegen en Green Capital Challenges – de ontmoetingsconferentie Kleurrijk Groen.

Aan boord van de Pannenkoekenboot dachten ruim 75 deelnemers uit diverse culturele gemeenschappen van Nijmegen na over natuur en duurzaamheid. Er werd stilgestaan bij wat er allemaal al gebeurt op dat gebied en wat er nog meer gedaan kan worden om natuur en duurzaamheid breder gedragen te laten worden. Er werd gesproken over consumptie, duurzame energie, economie, natuur en recreatie, en mobiliteit en gezondheid. De ochtend werd afgesloten met korte presentaties van concrete plannen, die door betrokkenen – met ondersteuning vanuit Bureau Wijland, in 2018 worden uitgevoerd.

Kleurrijk Groen zal ook in 2018 doorgaan. Bent u geïnteresseerd om hieraan mee te doen? Neem dan contact op met Sara Schoch.

Fotografie: Jeroen van Heijningen

 

Geplaatst in Actueel.