Tweede dag Leergang Kleurrijk Groen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 september brachten we een bezoek aan Imkerij Immenhof. De deelnemers van Leergang Kleurrijk Groen verdiepten zich in de relatie tussen menselijk handelen en het welzijn van de bij.

Imker Marcel Hallmans hield een bevlogen betoog:
“De bijen zijn ziek en sterven, ons voedsel en onze gezondheid is hierdoor in gevaar. Door één keer per week biologisch te kopen geven we een signaal af en kunnen we een kanteling teweeg brengen. Want minder gif is essentieel in de productie van ons voedsel!”

Na terugkomst in De Bastei nam Volkert Vintges ons mee in het afvalbeleid van Nijmegen, de waarde van afval scheiding en recycling. Bas van Lith van IVN Natuureducatie illustreerde dit met een inkijkje in het project Waaljutters, waarin afval langs de oevers van de Waal wordt verzameld en bestudeerd. En soms zelfs wordt omgevormd tot kunstwerken.

Het was een inspirerende dag!

 

 

Geplaatst in Actueel.