Derde dag Leergang Kleurrijk Groen

Op 8 oktober vond de derde bijeenkomst van Leergang Kleurrijk Groen plaats, met als thema Inspiratie en Motivatie.

Irene Dankelman gaf een geinspireerde presentatie over verschillende visies op duurzaamheid en verschillende manieren om mensen te motiveren te actie te komen voor de natuur. Haar belangrijkste boodschap was:

“Om de klimaatverandering een halt toe te roepen moet er iets groots gebeuren, maar de persoonlijke verhalen inspireren en motiveren mensen om milieubetrokken te zijn”

Door Amadou Sow maakten de deelnemers kennis met de Kosmovisie van de Pulaar in West Afrika: “De mensen denken dat wij centraal staan in de wereld en alles om ons draait. Terwijl wij maar een klein deeltje zijn van de wereld. De Pulaar geloven dat de mens uit de natuur mag halen wat er nodig is, maar er voor moet zorgen dat de natuur zich daarna kan herstellen”. De kosmovisie onderstreept de afhankelijkheid van de natuur en het belang daar goed voor te zorgen.

“Iets wat ver weg gebeurt, daar komen we niet voor in actie. Iets wat dichtbij gebeurt en zichtbaar is, dat raakt ons en we zijn bereid om daarvoor in actie te komen,” aldus Irene. Voor de Kleurrijk Groene amabassadeurs, met een thuis in Nederland en een thuis elders in de wereld, zijn veel plekken dichtbij. Dit maakt hen tot bijzonder krachtige ambassadeurs van het belang in actie te komen voor natuur en duurzaamheid.

Geplaatst in Geen categorie.