Mary op de Afrikadag

Onze Shelter City gast Mary werd uitgenodigd om op zaterdag 13 april te deel uit te maken van een panel op de Afrikadag. De Afrikadag wordt jaarlijks georganiseerd en is het grootste publieksevenement over Afrika en internationale samenwerking in Nederland.

Het panel waar Mary aan heeft deelgenomen is “#Herstoryofchange: The importance of the international women’s movement.” Samen met andere vrouwelijke activisten, zoals Hedy D’Ancona, heeft Mary verteld over het belang van de aanwezigheid van en aandacht voor vrouwen in internationale ontwikkeling. Met haar organisatie RAWO (Rise Above, Women’s Organisation) zet Mary zich in voor vrouwen- en LGBTIQ+ rechten in Zimbabwe.

Mary heeft een oproep gedaan om de stem van LGBTIQ+ gemeenschap ook mee te nemen in de strijd. Deze groep mensen kan niet vergeten worden, iets dat nu helaas wel vaak gebeurd. Van meerdere aanwezigen in de zaal heeft Mary erg positieve reacties gekregen; mensen waren geïnspireerd en ontroerd door Mary’s verhaal.

Geplaatst in Actueel, Shelter City.