Tiende Shelter City gast: William

NIJMEGEN – Shelter City Nijmegen verwelkomt op 16 september haar tiende gast: mensenrechtenverdediger William, een milieuactivist uit Oeganda. Gedurende drie maanden zal William te gast zijn om tot rust te komen, kennis op te doen en bewustwording te creëren onder Nijmegenaren over mensenrechten.

William is de oprichter van Friends of ZOKA, een organisatie die staat voor het beschermen, behouden en duurzaam managen van het Zoka Forest. Door zijn werk ervaart hij problemen in zijn thuisland. Het Zoka Forest is het enige regenwoud in Noord-Oeganda en wordt bedreigd door illegale houtkap. Verder speelt het Zoka Forest een belangrijke rol in biodiversiteit, het verminderen van klimaatverandering en het ondersteunen van het levensonderhoud van de lokale gemeenschappen.

Tijdens zijn tijd in Nijmegen zou hij graag kennis willen maken met mensen, bedrijven, non-gouvernementele organisaties en instituties die ook geïnteresseerd zijn in de mensenrechtenstrijd  en de strijd in Oeganda. Bovendien wil hij meer leren over mensenrechten om zijn algemene kennis hierover te verbreden.

Ter ere van het 5-jarige jubileum van Shelter City Nijmegen en de aanwezigheid van William, wordt er in december een mini-symposium gehouden. Dit symposium zal plaatsvinden op 3 december.

Geplaatst in Actueel en getagd met , , , , , .