Bureau Wijland mede-ondertekenaar van het Lokaal preventieakkoord

Alle ondertekenaars van het Lokaal Preventieakkoord

37 Nijmeegse organisaties, waaronder Bureau Wijland, hebben maandag 7 oktober een lokaal preventieakkoord ondertekend. Hiermee spreken zij af dat ze actief een gezonde leefstijl bij medewerkers, leerlingen, cliënten en patiënten stimuleren. Een rookvrije omgeving, meer bewegen en gezond eten, en bewustwording van de risico’s van alcoholgebruik zijn de prioriteiten. Het uiteindelijke doel van het akkoord is de fysieke én mentale gezondheid van Nijmegenaren aanzienlijk te verbeteren. Nijmegen is de eerste stad die, in navolging van het Nationaal Preventieakkoord, een lokaal preventieakkoord sluit.

Staatsecretaris Paul Blokhuis van VWS, was enthousiast: ‘Geweldig dat er een lokaal akkoord is met zoveel organisaties. Mooi om te zien dat er binnen Nijmegen een brede beweging bezig is om een gezonde keuze makkelijker te maken voor alle Nijmegenaren.’ Radboudumc, gemeente Nijmegen en GGD Gelderland-Zuid zijn de initiatiefnemers van het akkoord.

Bureau Wijland zet in op het verkleinen van de afstand tussen burger en overheid. Zij wil actief burgerschap, zelfbeschikking en mede-eigenaarschap bevorderen onder burgers van alle culturele achtergronden, religies en seksuele voorkeuren. Dit bevordert de vitaliteit en gezondheid van al deze burgers. Met Kleurrijk Groen willen wij onze partners ondersteunen bij toegankelijkheid van zorg en welzijn voor iedereen. Wij staan voor een inclusief-vitale samenleving!

Meer info: www.wijzijngroengezondeninbewegingnijmegen.nl

Geplaatst in Actueel en getagd met , , , , , , , .