Global Wijland – Scholen voor scholen in Tanzania

In de zomervakantie van 2018 zal Joep Kamm vrijwilligerswerk gaan doen op scholen in Tanzania. Bureau Wijland steunt hem bij het werven van de nodige sponsoren. In de onderstaande brief stelt hij zich voor. Wij hopen dat u Joep ook wilt steunen in de vorm van een gift. Voor updates over zijn reis kunt u de website en Facebookpagina van Bureau Wijland in de gaten houden.

Geachte heer, mevrouw, beste relatie van Bureau Wijland,

Mijn naam is Joep Kamm. Ik ben 16 jaar en ik woon in Nijmegen. In de zomervakantie van 2018 ga ik op interculturele stage naar Tanzania. Samen met 30 andere leerlingen en 4 docenten van mijn school, het Dominicus College, ga ik daar vrijwilligerswerk doen op verschillende scholen. We gaan bijvoorbeeld meewerken aan het bouwen van nieuwe lokalen, schilderklussen doen en Engelse les geven. Zo werken we samen met Tanzaniaanse jongeren aan de Global Goals for Sustainable Development van de Verenigde Naties.

We bezoeken verschillende kostscholen in het Noordoosten van Tanzania waar we samen met de leerlingen aan projecten werken. Ik kijk er naar uit om drie weken lang op te trekken met leeftijdsgenoten in een heel ander land. Ik ben benieuwd hoe zij leven, waar ze mee bezig zijn en hoe zij eigenlijk tegen ons in Europa aan kijken. Ik ben geboren in een tijd waarin de hele wereld bereikbaar is en ik vind het natuurlijk geweldig om op een ander continent jongeren te ontmoeten. Helaas krijgen heel veel jongeren, hier en in andere landen, niet dezelfde kansen als ik. Ik vind het belangrijk dat jongeren zoals ik hun stem laten horen, en ik hoop na mijn reis ook iets te kunnen vertellen namens de jongeren in Tanzania.

Stichting Global Exploration organiseert jaarlijks uitwisselingen tussen jongeren en heeft partnerprojecten in de hele wereld. De scholen die we in Tanzania bezoeken doen, net als het Dominicus college, al een aantal jaren mee met dit programma. Daardoor is er heel goed contact. We kunnen met eigen ogen zien wat er al gedaan is, we werken zelf mee in projecten en volgend jaar staat er weer een nieuwe groep scholieren klaar om verder te gaan.

Natuurlijk is er geld nodig om alles te kunnen doen. Mijn ouders sponsoren de reis maar samen met de andere leerlingen ben ik bezig met het werven van extra fondsen. Die zijn bijvoorbeeld nodig om in Tanzania de mensen te betalen die werken voor het project en ook om projecten op de scholen in Tanzania te steunen. Alle beetjes helpen om aan mijn persoonlijke streefbedrag van €1800 te komen!

Bureau Wijland is een van mijn hoofdsponsors; niet alleen financieel, maar zij helpen mij ook met mijn sponsoractiviteiten. Bureau Wijland zet zich in voor een duurzame, diverse en internationaal georiënteerde samenleving en dat is precies waar wij met onze reis naar Tanzania aan werken. Ik vind het dus heel fijn om voor dit project samen te kunnen werken met Bureau Wijland. Via de website en de Facebookpagina van Bureau Wijland zal ik voor, tijdens en na de reis vertellen over onze uitwisseling en ook verzorg ik presentaties over het project voor de relaties van Bureau Wijland.

Samen met bureau Wijland wil ik u vragen of u mij zou willen sponsoren. Global Exploration is een ANBI-stichting. Giften zijn dus deels aftrekbaar van de belasting.

Mocht u mij willen sponsoren, dan is het het handigst als u contact op neemt via mail. Ik kan onder schooltijd namelijk geen telefoontjes of appjes beantwoorden. Mijn mail is: joepmeel[at]gmail.com U kunt ook contact opnemen met Qader Shafiq van Bureau Wijland. 

Hartelijke groeten, mede namens Bureau Wijland,

Joep Kamm

Geplaatst in Actueel.