Wij-bos

Wij-bos is een initiatief van Bureau Wijland waarbij diversiteit, ontmoeting en natuur tussen culturen letterlijk en figuurlijk centraal staan. Op het grensvlak van Nijmegen en Malden heeft Voedselbos Werelds een stuk terrein van 5.000 m2 beschikbaar gesteld voor Wij-bos. In het bos zijn en worden diverse bomen geplant door mensen met verschillende culturele achtergronden, leeftijden, etc. Het bos staat symbool voor de diversiteit aan mensen in de stad en de samenleving. De gedachte hierachter is dat een samenleving, waarin groepen met verschillende culturele en maatschappelijke achtergronden wonen, een voorbeeld kan nemen aan een bosareaal waarin verschillende soorten bomen, inheems én uitheems, vredig en in harmonie bij elkaar staan: ze versterken elkaar en komen zo tot een grotere veerkracht én grotere oogst.

De geplante bomen zullen hier wortelen en uitgroeien tot een volwassen voedselbos waar over een aantal jaar veel te proeven en beleven is.

Wij-bos is geopend op 6 november 2020 door toenmalig wethouder Harriët Tiemens. Sindsdien zijn er al meer dan 12 boomplantdagen geweest waarop meer dan 300 bomen en struiken zijn geplant door honderden mensen.

Wij-bos is een onderdeel van Kleurrijk Groen en wordt mede mogelijk gemaakt door Paul Dirven van Voedselbos Werelds, gemeente Nijmegen en donateurs van bomen.


Vragen? Stuur een email naar kleurrijkgroen@bureauwijland.nl


Terugblikken naar eerdere plantdagen vindt u hier: https://www.bureauwijland.nl/?s=wij-bos of via de links hieronder.