Terugblik negende boomplantdag Wij-bos

Op 18 november 2022 heeft Bureau Wijland de negende plantdag georganiseerd in Wij-bos. Een groep van ruim 60 mensen van diverse achtergronden en leeftijden heeft de handen uit de mouwen gestoken en meer dan 70 bomen geplant.

Het was een dag van bijzondere ontmoetingen en het creƫren van een duurzame gedeelde toekomst. Aanwezig waren jongeren van een internationale schakelklas van New Rootz, leden van Rotaryclub Nijmegen-Zuid, mensenrechtenactivist en Shelter City-gast Jodesz, deelnemers van het Groene Generatiegesprek, leden van Netwerk Kleurrijk Groen, vrienden van Wij-bos vanuit gemeenten en maatschappelijke organisaties, en vele anderen.

Ook waren er enkele inspirerende woorden van wethouder Cilia Daemen, burgemeester van Heumen Joerie Minses, en Tweede Kamerlid Lisa Westerveld. Amita heeft voor alle aanwezigen de Brief voor de Toekomst voorgedragen, gemaakt door deelnemers en publiek van het Groene Generatiegesprek tijdens democratiefestival Grondfest. Er werd stilgestaan bij wat het betekent om een boom te planten, en bij de naderende Internationale dag van de Rechten van het Kind.

Na het werk werden de boomplanters beloond met warme soep, thee en Palestijnse hapjes.

Op ons youtubekanaal vindt u een impressiefilm van de boomplantdag, gemaakt door Dion van Alem.

Dit was tevens de laatste grote plantdag in het huidige Wij-bos in Voedselbos Werelds. Maar niet getreurd: Wij-bos is openbaar toegankelijk, dus wees welkom om het bos of uw zelfgeplante boom te bezoeken (Voedselbos Werelds, adres: Oprijlaan, Malden). Over een paar jaar kunnen we de vruchten van ons werk plukken. Bovendien is Bureau Wijland bezig met de voorbereidingen voor een heel nieuw Wij-bos… wordt vervolgd!

Wij danken alle boomplanters, sprekers, New Rootz, Netwerk Kleurrijk Groen, Rotaryclub Nijmegen-Zuid voor hun donatie van bomen, Falastin voor de heerlijke hapjes, Dion van Alem voor de mooie video, vrijwilligers van Voedselbos Werelds, en natuurlijk alle anderen die van ver en minder ver naar Wij-bos zijn gekomen.

Dank aan Paul Dirven voor de prettige samenwerking met Voedselbos Werelds, en dank aan de gemeente Nijmegen voor het vertrouwen in Kleurrijk Groen.

Over Wij-bos
De afgelopen jaren heeft Bureau Wijland hard gewerkt aan het aanplanten van een jong voedselbos, genaamd Wij-bos. Op het terrein van Voedselbos Werelds hebben wij met mensen van verschillende achtergronden verschillende soorten bomen en struiken geplant. Dit staat symbool voor een diverse en inclusieve samenleving en zal met de jaren uitgroeien tot een volwassen voedselbos waar veel te proeven en te beleven is.
Terugblikken naar eerdere plantdagen vindt u hier.

Geplaatst in Actueel, Kleurrijk Groen en getagd met , , , , , .