Festival Di-Vers

Op zaterdag 21 september 2024 vindt de zesde editie van festival Di-Vers plaats in de tuinen van Land van Ooij! Het festival staat in het teken van ontmoeting en verbinding tussen mensen, culturen en natuur. Ook dit jaar stromen de tuinen van Land van Ooij weer vol met muziek, eten, verhalen, dans (en meer!) uit alle delen van de wereld!

Het programma volgt binnenkort. Ook voor kinderen zal er veel te doen zijn.

Wees welkom en neem uw vrienden, familie en buren mee!

Wanneer?
Zaterdag 21 september 2024 – 12:00 tot 17:00 uur

Waar?
Land van Ooij (Dijkgraaf van Wijckweg 9, Nijmegen)

Toegang is gratis.

Neemt u uw vrienden, familie, buren, etc. mee? Nodig ze uit via het Linkedin-evenement of Facebook-evenement.

Een impressie van vorig jaar:


Terugblik Festival Di-Vers 2022

Op zaterdag 17 september 2022 vond de vierde editie van festival Di-Vers plaats in de tuinen van Land van Ooij. Het festival stond in het teken van ontmoeting en verbinding tussen mensen, culturen en natuur.

Benieuwd hoe het was? U vindt onze terugblik op Di-Vers 2022 hier. In tekst, beeld en video.

Kramen op festival Di-Vers 2022

Terugblik festival Di-Vers 2021

Hier een terugblik op festival Di-Vers, editie 2021:

Na twee succesvolle edities in 2019 en 2020, vindt op zaterdag 18 september wederom Festival Di-Vers plaats op Land van Ooij in Nijmegen. Zie de flyer hieronder voor meer informatie.

Terugblik Ontmoeting Di-Vers 2020

Op zaterdag 19 september vond Ontmoeting Di-Vers plaats op het Land van Ooij. Ontmoeting Di-Vers is een initiatief van Bureau Wijland, in samenwerking met Netwerk Kleurrijk Groen en Vereniging Land van Ooij. Deze dag stond in het teken van het verbinden van de stad en natuur. En om zoveel mogelijk mensen met diverse achtergronden te betrekken bij natuur en duurzaamheid. Wij kijken terug op een geslaagde en zonnige dag.

Na een warm welkomstwoord van Ton van Lieshout, werd de dag geopend met een inspirerende toespraak van Petra Molenaar, wethouder ‘werk, inkomen en armoedebestrijding’. Vanwege de coronamaatregelen was er een aangepast programma waarbij mensen in kleine groepjes werden rondgeleid door het Land van Ooij. De route liep langs verschillende programmaonderdelen en ging van start met een uitgebreide geschiedenis van het Land van Ooij, verteld door Renee Straver. De weg werd vervolgd naar dichters Victor Vroomkoning, Amal Karam en Nesrin Cingoz, zij droegen verscheidene inspirerende stukken voor. Na de quiz van Amnesty International over mensenrechten, diversiteit en duurzaamheid, werd de rondleiding vervolgd naar Bee Healthy om te leren waarom en hoe bijenproducten kunnen bijdragen aan uw gezondheid en de omgeving. Aan het einde stond Kledingbank Nijmegen e.o. klaar om mensen te informeren over hun doel om financieel minder bedeelden te voorzien van kwalitatief goede (tweedehands) kleding en was er de mogelijkheid tot het kopen van zelfgemaakte producten van oude kleding.

Gedurende de dag werden we muzikaal vergezeld door diverse optredens van Mile Lukic, Mohadin Molly en Yassir Wardi waarnaar zanggroep El Mundo de middag afsloot. De vrijwilligers vanuit het Land van Ooij zorgden voor heerlijke hapjes en lekkere vers geperste appel- en druivensap van eigen land. Voor kinderen was er een mooie plek ingericht door Bona Baana, met allerlei activiteiten om kennis te maken met de Afrikaanse cultuur. Niet te vergeten organiseerde Team Grey to Green tweemaal een Clean Up op het Waalstrand en maakte van het opgeruimde afval een kunstwerk om mensen wakker te schudden over de hoeveelheid zwerfafval in de wereld.

In het kader van de aftrap van Nijmegen in Dialoog, een samenwerkingsverband met het Huis van Compassie, Stichting Kus en Bureau Wijland, hield vredesambassadeur Mariët Mensink dialoogsessies onder de walnotenboom over vrede en duurzaamheid. Tot slot was namens het project Groen Doen!, een samenwerking tussen Lentekracht en Bureau Wijland, Koen Vrielink aanwezig om gesprekken te voeren en mensen te inspireren voor het stimuleren van duurzame initiatieven in Nijmeegse wijken. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag waar wij 400 mensen de mogelijkheid hebben geboden om elkaar, conform de coronamaatregelen, te kunnen ontmoeten!

De foto’s zijn gemaakt door Frans Eppink, klik hier voor de gehele reeks foto’s van het evenement.

Aftermovie Ontmoeting Di-Vers 2020
Gemaakt door Dion van Alem (RN7)
Korte sfeerimpressie van Ontmoeting Di-Vers 2020 (door Figo Rutten)