Terugblik Festival Di-Vers 2021

Zaterdag 18 september vond de derde editie van Festival Di-Vers plaats. Festival Di-Vers is een initiatief van Bureau Wijland, Netwerk Kleurrijk Groen en Vereniging Land van Ooij. Het evenement staat in het teken van duurzaamheid, cultuur en natuur in verbinding. De derde editie was een groot succes!

De editie van 2021 was een mooie mix van verschillende artiesten, kraampjes en publiek. Jong en oud waren aanwezig en er hing een levendige, zonnige sfeer. Na de opening door Harriët Tiemens, de nieuwe directeur Groene Metropool Arnhem-Nijmegen, klonken de eerste klanken van de kora van Lamin Kuyateh door de biologische boomgaard. Zijn optreden werd gevolgd door zes spoken word artiesten van Spoken Word Oost Nederland en optredens van hiphopplatform The Mansion.

In de loop van de dag kwamen enkele Afghaanse evacués uit Heumensoord naar het evenement. Qader Shafiq heeft hen een warm welkom geheten.

Ook op andere plekken in de tuin was genoeg te beleven. Zo waren er 15 verschillende kraampjes van lokale initiatieven met informatie over duurzaamheid en diversiteit. Er waren kraampjes van o.a.: Wilde Ganzen met My Climate Action, Amnesty Nijmegen, Groen Doen!, Vegan Student Association, Huis van Compassie, Jong RES en theatervoorstelling Brood en Dood. Naast deze verschillende lokale initiatieven, werden er biologische producten uit de tuin van het Land van Ooij verkocht en waren er lekkere hapjes uit verschillende werelddelen.

Achterin de boomgaard ging Nijmegen in Dialoog in gesprek over het kunstwerk ‘de Droomboom’ van de Palestijnse kunstenaar, Oussama Diab. Ook SNKP Bolivia verzorgde een succesvolle workshop achter de boomgaard. Bij het druivenzitje konden bezoekers verder genieten van sfeervolle muziek van Mohadin Molly, Shadi & Jalil. Ook waren er voordrachten van (oud-)stadsdichters Amal Karam, Victor Vroomkoning en Heidi Koren.

Na het optreden van Johnny Rahaket, Mile Lukic en Gerrie Daanen werd de dag goed afgesloten door Dj Maherrie. We kijken terug op een zeer geslaagde editie en hopen iedereen volgend jaar weer te zien!

Ook is er een aftermovie gemaakt met een impressie van het festival. Klik op de link om deze te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=_fqpWovo-0o
Zie ook de foto’s, gemaakt door Frans Eppink.

Geplaatst in Actueel, Kleurrijk Groen en getagd met , , .