Divers & Duurzaam Ondernemen

Dit jaar voert Bureau Wijland het pilotproject Divers & Duurzaam Ondernemen uit, in opdracht van gemeente Nijmegen. Daarmee bieden we gratis hulp aan ondernemers met migratieachtergrond die hun bedrijf willen verduurzamen op het gebied van energie.

Het project heeft als doel om Nijmeegse ondernemers met migratieachtergrond te informeren, inspireren en stimuleren om te verduurzamen op het gebied van energie. Dit doen we door ondernemers te koppelen aan een begeleider die hen ondersteunt in ieders specifieke verduurzamingstraject. Onze hulp is volledig kosteloos.

Als start van het project is een inspiratiebijeenkomst georganiseerd op 17 mei 2023 in restaurant Mira in Nijmegen. Tijdens deze bijeenkomst hebben experts gesproken over de ethiek van duurzaam ondernemen, de financiële kosten en baten, en zijn er filmpjes getoond van inspirerende ondernemers die hun bedrijf hebben verduurzaamd. Daarna was er ruimte voor ondernemers om bij één van de vier experts te gaan zitten en hun vragen te stellen op het gebied van energie. De afsluiting van de bijeenkomst kwam van wethouder energie Tobias van Elferen, hij sprak zijn waardering uit voor de ondernemers en benadrukte hun rol in de energietransitie.

Na de bijeenkomst starten de verduurzamingstrajecten. Wij koppelen ondernemers met een hulpvraag aan een expert, die hen helpt inzicht te krijgen in het probleem en samen werkt aan oplossingen. De hulp is volledig gratis.

Ondernemers mogen zich nog steeds aanmelden! Bent of kent u een ondernemer met migratieachtergrond die wil verduurzamen en daarbij hulp nodig heeft? Stuur a.u.b. een mail naar Ischa Reijnen: i.reijnen@bureauwijland.nl. Dan kijken wij samen welke mogelijkheden er zijn tot besparen van energie en geld, en zoeken we voor u de juiste hulp!

Ook ondernemers die al stappen hebben gezet en als goede voorbeelden kunnen dienen, stimuleren wij om zich te melden. Uw goede voorbeeld kan anderen inspireren! Zoals onderstaande filmpjes, kunnen wij met u een inspiratiefilm opnemen. Goed als inspiratie voor anderen, en goede pr voor u!

Goed voorbeeld: Hossein Rahsepar van ProTechniek
Goed voorbeeld: de Shree Raam Mandir tempel in Wijchen
English subtitles: https://www.youtube.com/watch?v=UrkXCjK4bT8&t=15s

Om ondernemers te voorzien van tips voor snelle en gemakkelijk uitvoerbare besparingsmaatregelen, is onderstaande flyer gemaakt en verspreid.

Doet u ook mee? Voor vragen of meer informatie kunt u mailen naar i.reijnen@bureauwijland.nl