Opening Wij-bos

Bron: Groene Vrijdag 2020, gemeente Nijmegen (foto: Jan Willem de Venster)

Op Groene Vrijdag 6 november jl. werd het Wij-Bos geopend. Het Wij-Bos is een initiatief van Bureau Wijland in samenwerking met Netwerk Kleurrijk Groen en het Voedselbos Werelds.

Op het Wij-bos zullen in de loop der jaren diverse bomen worden geplant, die symbool staan voor de herkomst van verschillende bevolkingsgroepen in stad en samenleving. Daarbij gaat het zowel om in- als uitheemse bomen. De gedachte hierachter is dat een samenleving, waarin groepen met verschillende culturele achtergronden wonen, een voorbeeld kan nemen aan een bosareaal waarin verschillende soorten bomen, inheems én uitheems, vredig en in harmonie naast en bij elkaar staan: ze versterken elkaar en komen zo tot een grotere veerkracht en grotere oogst.

De eerste bomen voor het Wij-Bos zijn op 6 november jl. geplant door de Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens, door Qader Shafiq, directeur van Bureau Wijland, door Henk Moeniralam, voorzitter van Netwerk Kleurrijk Groen en door de familie Dirven, die het stuk land beschikbaar heeft gesteld.

Op zondag 15 november jl. heeft Vroege Vogels op NPO Radio 1 aandacht besteed aan de opening van het Wij-bos. Hier kunt u luisteren wat er zoal gezegd is.

Geplaatst in Actueel, Kleurrijk Groen en getagd met , , , , .