Dertiende boomplantdag in het Wij-bos

Op 20 maart 2024 heeft Bureau Wijland de dertiende plantdag georganiseerd in Wij-bos. Zo’n 30 deelnemers met diverse achtergronden hebben verschillend werk verricht in het Wij-bos, zoals het planten van een Uiensoepboom, het aanplanten van een heg en het graven van een gat ten behoeve van een compoststapel. Onder de aanwezigen waren o.a. studenten van het ROC, Kameroense activiste Lobe, deelnemers aan de Leergang Kleurrijk Groen en Wij-bosambassadeur Ton Verhoeven.

20 maart was nationale boomfeestdag, een zeer gelegen moment om bomen te planten en in het Wij-bos te werken dus! Na een korte introductie van Henk Moeniralam werd er aandacht geschonken aan de Shelter City-gast Lobe en Wij-bosambassadeur van het eerste uur Ton Verhoeven.

Na deze introductie plantte Shelter City-gast Lobe samen met Maria uit Brazilië een uiensoepboom. Lobe strijdt in haar thuisland Kameroen voor het behoud van het regenwoud in het Congo-bekken. Zij sprak over het belang hiervan en wat het voor haar betekende om deze boom te planten.

Bij deze plantdag waren 15 studenten van het ROC Nijmegen aanwezig als onderdeel hun vak over Persoonlijk Burgerschap. Zij stelden enkele vragen aan Lobe over haar werk en reden voor bezoek aan Nederland.

Vervolgens gingen groepjes van 2 tot 4 mensen aan de slag in het Wij-bos. Deze groepjes werden zo divers mogelijk samengesteld en vulden een heg aan met krentenboompjes en groeven een gat voor compost. Alle aanwezigen hebben de handen flink uit de mouwen gestoken! En gelukkig hadden ze er goed weer bij.

Na het werk werden de boomplanters beloond met Turks brood, verschillende dips, dadels, Armeense koekjes, druiven, sap, koffie en thee.

Wij danken alle boomplanters, sprekers, en Paul Dirven van Voedselbos Werelds voor de prettige samenwerking. Wees welkom om het Wij-bos te bezoeken!


Over Wij-bos
De afgelopen jaren heeft Bureau Wijland hard gewerkt aan het aanplanten van een jong voedselbos, genaamd Wij-bos. Op het terrein van Voedselbos Werelds hebben wij met mensen van verschillende achtergronden verschillende soorten bomen en struiken geplant. Dit staat symbool voor een diverse en inclusieve samenleving en zal met de jaren uitgroeien tot een volwassen voedselbos waar veel te proeven en te beleven is.
Terugblikken naar eerdere plantdagen vindt u hier: https://www.bureauwijland.nl/?s=wij-bos


Geplaatst in Actueel, Kleurrijk Groen en getagd met , , , , , .