Boomplanting Wij-Bos

Op afgelopen grauwe en koude zaterdag is weer geschiedenis geschreven. Er zijn ruim twintig verschillende bomen en struiken geplant op Wij-Bos. De bomen werden wederom door Marijn van Lieshout gefaciliteerd en Renèe Straver van de vereniging Land van Ooij schonk ons de struiken.

Nadat Paul Dirven van Voedselbos Werelds ons verwelkomde, gingen we aan de slag.

Onder bezielende begeleiding van Malou Merkus, Henk Moeniralam en Volkert Vintges zijn er o.a de volgende bomen geplant:

  • een moerbei door Abo Rassa met zijn twee dochters Anaïs en Eleonora
  • een plataan door Abdulahi Hussen en zijn verloofde Sofia
  • een laurierboom door Daad Kajo
  • een kweepeer door de Shelter City gast van Nijmegen Nataliia
  • een granaatappel namens leden van Netwerk Kleurrijk Groen Arnhem door Qader Shafiq
  • namens Amadou Sow plantte Volkert Vintges een vijg

Binnenkort planten wij 12 bomen die door IVN worden geschonken. De planters zullen kinderen met diverse achtergronden zijn die sinds kort in Nijmegen wonen. Zo stellen we ze in staat om met het planten van een boom, voor gedeelde toekomst hier te zorgen.


U kunt via onderstaand mailadres belangstellenden introduceren. Mocht u bomen willen schenken aan Wij-Bos, dan is dat ook mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: kleurrijkgroen@bureauwijland.nl

Geplaatst in Actueel, Geen categorie, Kleurrijk Groen.