Shelter City gast Midhat bezoekt het stadhuis

Afgelopen vrijdag was de Soedanese mensenrechtenverdediger Midhat te gast op het Nijmeegse stadhuis en ontmoette hij burgemeester Bruls en wethouder Frings (Zorg & Welzijn). De afgelopen 2 maanden is Midhat in Nijmegen te gast geweest in het kader van het Shelter City programma. Dit programma heeft als doel om mensenrechtenverdedigers tot rust te laten komen en hen kennis op te laten doen zodat zij sterker terug kunnen keren naar hun thuisland. Hier kunnen zij dan vanuit een sterkere positie verder met de verspreiding van mensenrechten. Verder zorgt de aanwezigheid en het verhaal van Midhat voor meer bewustwording ten aanzien van het belang van mensenrechten. Shelter City Nijmegen wordt gecoördineerd door Bureau Wijland in samenwerking met de Radboud Universiteit, Amnesty Nijmegen en diverse andere organisaties die allemaal hun steentje bijdragen aan dit project.

De burgemeester was enorm geïnteresseerd in het verhaal van Midhat, maar ook in zijn indrukken over Nijmegen. Midhat noemde Nijmegen een prachtige plek waar het drukke stadsleven maar ook het groene, rustige en bosrijke gebied van onder meer Berg en Dal, samenkomen.

Het verblijf van Midhat komt nu al bijna ten einde. Hij heeft nog een maand de tijd om meer kennis en contacten op te doen en de meest fundamentele vrijheidsidealen waar hij zich hard voor maakt verder te verkondigen. Vanaf december zal hij zijn strijd voor deze rechten verder in Soedan gaan voortzetten.

Foto: eigendom van Gemeente Nijmegen en gemaakt door Paul Rapp

Geplaatst in Actueel.