Kleurrijk fietsen op het Afrika Festival

Op zondag 17 juni 2018 heeft Netwerk Kleurrijk Groen, samen met Fietsloket Nijmegen een fietsactiviteit voor kinderen georganiseerd op het Afrikafestival in Bottendaal. De activiteit is gehouden om duurzame mobiliteit breed onder de aandacht te brengen en fietsen te stimuleren
Op het Afrikafestival is een parcours uitgezet waar kinderen doorheen moesten fietsen zonder de obstakels te raken. Als ze de opdracht – naar eigen kunnen – feilloos hadden uitgevoerd kregen ze een gadget, een lichtgevend sleutelhangertje.
 
Ruim 65 kinderen (zeer gemengd en kleurrijk) hebben meegedaan aan de activiteit, variërend in de leeftijd van 2 tot 14 jaar. Veel kinderen hebben meer keren gefietst omdat zij het leuk vonden en/of het nog beter wilden doen. Ook enkele oudere personen hebben de route gefietst om hun fietsbehendigheid te testen.
Via de fietsactiviteit voor kinderen trok Netwerk Kleurrijk Groen ook de aandacht van diverse bezoekers die naar het festival waren gekomen. Verschillende personen hebben informatie gevraagd over andere projecten en activiteiten die het Netwerk organiseert. Zo is o.a. verteld over het Wij-bos– en het moestuinenproject de Ooygaard. Informatie over de activiteiten van Netwerk Kleurrijk Groen is verkrijgbaar via de projectcoördinator duurzaamheid van Bureau Wijland, Sara Schoch
Geplaatst in Actueel.