Een warm ontvangst bij Driestroom

Op 22 mei was onze negende Shelter City gast Mary uitgenodigd om een lunchlezing te houden bij de organisatie Driestroom te Elst. De kern van Driestroom is aandacht hebben voor een ander, wat zij o.a. uitdragen door Shelter City gasten en Bureau Wijland herhaaldelijk te assisteren waar nodig. Hiervoor zijn wij erg dankbaar voor onze samenwerking met Driestroom als Shelter City partner.

De lunchlezing was georganiseerd voor medewerkers van Driestroom en andere geïnteresseerden om het verhaal van Mary te horen. Na het welkomstwoord van de heer Muilenburg, bestuurder van Driestroom, trapte Qader Shafiq van Bureau Wijland de lezing af door het initiatief Shelter City uit te leggen, en wat de goede samenwerking tussen Shelter City en Driestroom hierbij inhield. Vervolgens introduceerde hij Mary als onze huidige Shelter City gast, een LBTI-activiste uit Zimbabwe.

Mary nam het woord, en vertelde over haar activistische werk, waarom zij dit werk doet, en hoe de politieke en economische situatie in Zimbabwe haar werk en haar leven beïnvloedt. Hierbij legde ze uit dat haar werk niet wettelijk strafbaar is, maar wel enorm wordt bemoeilijkt door de officiële instituties. Tevens legde ze de nadruk op het belang van de publieke opinie in precaire kwesties. 

Over haar tijd in Nijmegen vertelde ze hoe fijn ze het vond om veilig over straat te kunnen, ongeacht de tijd van de dag, en om 24/7 elektriciteit te kunnen hebben. Voor haar betekent dit de mogelijkheid om haar werk voort te zetten vanuit Nederland door continue wifi. Ook vertelde ze over de contacten die ze had opgedaan tijdens haar verblijf in Nederland en welke organisaties naar haar uitgereikt hadden.

Na de lezing was er de mogelijkheid voor de aanwezigen om vragen te stellen aan Mary. Hierdoor kon ze dieper ingaan op de huidige situatie in Zimbabwe en in hoeverre dit verschilde met Nederland. Mary sloot de lezing af waarbij ze bedankte voor haar tijd in Nijmegen, die helaas ten einde loopt, en zich verheugde om haar familie binnenkort weer te zien.
Ten slotte boden de aanwezigen aan om te kijken hoe zij Mary kunnen steunen. 

Mary is zeer enthousiast over de hartelijke ontvangst en de attentie van Driestromers.

Meer weten over Shelter City? Kijk dan op www.sheltercity.nl of neem contact op met Saray Indenkleef of Else Giesbers via sheltercitynijmegen[at]bureauwijland.nl

Geplaatst in Actueel, Shelter City en getagd met , , .