Doe mee met Nijmegen in dialoog!

Zou jij wel eens vaker een goed gesprek met je medemens willen hebben? Wil je ervoor zorgen dat er waardevolle ontmoetingen tussen allerlei Nijmegenaren ontstaan? Dit kan door je in te zetten als dialoogbegeleider bij het project Nijmegen in Dialoog. Je draagt dan bij aan een Nijmeegse samenleving, waarin mensen zich meer met elkaar verbonden voelen. Bij dialoogbijeenkomsten delen mensen uit verschillende groepen hun ervaringen, dromen en gewenste acties over een onderwerp dat de deelnemers interesseert.

Wie zoeken we?


Iedereen is welkom. Ter aanvulling op de huidige groep van dialoogbegeleiders, zoeken we vooral begeleiders beneden de 30 jaar, mensen met een bi-culturele achtergrond en actieve wijkbewoners.

Wat vragen wij van een toekomstige dialoogbegeleider?

Je houdt van het voeren van gesprekken over persoonlijke ervaringen, wilt anderen daartoe stimuleren en mensen met verschillende achtergronden dichter bij elkaar brengen. Je bent bereid om zelf mee te doen aan (proef)dialogen en dan een (voor jou gratis) training te volgen van drie dagdelen in de dialoog methodiek. Daarna ga je samen met een andere dialoogbegeleider, in je eigen kring een dialoogbijeenkomst leiden. Na het doorlopen van het trainingstraject ontvang je een certificaat als bewijs van deelname. Na de training ben je bereid om minstens twee keer per jaar een dialoog ergens in Nijmegen te begeleiden. Eventuele reiskosten worden vergoed en een vrijwilligersvergoeding is bespreekbaar.

Wat bieden we je?

Een gratis training, uitbreiding van je eigen netwerk, facilitering van dialooggesprekken en inhoudelijke ondersteuning via het Dialooghuis (voor onderlinge uitwisseling van ervaringen en feedback daarop) en Dialooglab (voor wie meer wil).

Heb je belangstelling om dialoogbegeleider te worden?

Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een kennismakingsworkshop. Je kunt je ook opgeven om een keer mee te doen als deelnemer aan een dialoogbijeenkomst.

Neem contact op met Ineke Boomman, coördinator Nijmegen in Dialoog. Email: ineke@huisvancompassienijmegen.nl tel. 06 – 42908699


Geplaatst in Actueel, Geen categorie.