Wereld Café: een nieuwe lente voor ontwikkelings­samenwerking?

Op donderdagmiddag 22 april vindt weer een online Wereld Café plaats. Dit is een initiatief van Wilde Ganzen en het journalistieke platform Vice Versa om nieuw elan te geven aan het debat over ontwikkelingssamenwerking in Nederland. Iedere derde donderdagmiddag van de maand praten we via internet over actuele thema’s. Verder
worden De Wereld Cafés georganiseerd in samenwerking met Bureau Wijland.

Tijdens dit Wereld Café gaan we met beleidsmakers, ontwikkelingsorganisaties en burgerinitiatieven in gesprek over hoe deze kloof gedicht kan worden. Hoe kun je beweging in de samenleving faciliteren en je organisatie erdoor laten voeden ten behoeve van systemische verandering? Hoe kunnen we dit mondiaal burgerschap al van jongs af aan voeden via het onderwijs? Hoe betrek je jouw achterban voorbij het geven van geld?  Zorgt de uitslag van de verkiezingen voor een nieuwe richting?  

De volledige omschrijving en de link om aan te melden kunt u hier vinden.

Geplaatst in Actueel en getagd met , , .