Nijmegen verwelkomt 12e Shelter City gast


Na een quarantaine periode van 5 dagen en een negatieve corona test is Guliaim afgelopen zondag begonnen aan het ontdekken van Nijmegen en omgeving.

Op 12 april verwelkomde Nijmegen haar twaalfde Shelter city gast: vrouwenrechtenactivist Guliaim uit Kirgizië. Gedurende 3 maanden zal Guliaim te gast zijn om kennis op te doen en bewustwording te creëren onder de Nijmegenaren over vrouwenrechten, en de situatie omtrent vrouwenrechten in Kirgizië. 

Guliaim is de voorzitster van de “Bishkek Feminist Initiatives”, de enige feministische organisatie in Kirgizië die zich volledig inzet voor een gelijkwaardige positie voor vrouwen en meisjes in de samenleving. Veel inwoners van Kirgizië kennen de organisatie vooral als ‘the women who march’, omdat de organisatie elk jaar op internationale vrouwendag een grote protestmars in de hoofdstad organiseert. 

Tijdens haar tijd in Nijmegen zou zij graag focussen op het verbeteren van haar Engels, en het volgen van vakken over mensenrechten, om haar kennis hierover te verbreden. Daarnaast wil ze kennis maken met organisaties die ook geïnteresseerd zijn in de mensen/vrouwenrechtenstrijd, en meer bewustwording creëren over de vrouwenrechten situatie in Kirgizië.

Geplaatst in Actueel, Shelter City.