Terugblik Groene Vrijdag 2021

5 november 2021

Weer een historische dag in Wij-bos en Voedselbos Werelds.

Op deze Groene Vrijdag hebben we, met een grote gemengde groep mensen, 20 bomen geplant in het Wij-bos. Onder hen waren o.a. een elftal leerlingen van het Pontem College, leden van Netwerk Kleurrijk Groen, voorzitter van COC regio Nijmegen Ap Willemsen, wethouder Jan Wijnia en Ton Verhoeven van Gemeente Nijmegen en vele andere vrijwilligers.

Om 14:00 uur verzamelden we in het Wij-bos. Na het maken van een groepsfoto, werd er een welkomstpraatje gehouden door Qader Shafiq en Paul Dirven, en hebben alle aanwezigen zich voorgesteld. Met gebundelde krachten hebben we alle bomen, gereedschappen en compostzakken naar de plek gebracht waar geplant ging worden. Daar hebben we in kleine gemengde groepjes gaten gegraven en 20 verschillende bomen geplant. Zo heeft de groep van wethouder Jan Wijnia, Pontem-leerling Tahina uit Madagaskar, en Jawid en zijn zoontje Yousuf (5 jaar) uit Heumensoord samen een acacia geplant.

Na afloop was er zelfgemaakte pompoensoep en wat te drinken.

Zelden gebeurt het dat zoveel diverse mensen samen aan een duurzame toekomst werken. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag!

Dank aan Paul Dirven, Kleurrijk Groen, Gemeente Nijmegen, Ezgi Bugday, Ap Willemsen, Green Capital Challenges. De bomen zijn geschonken door de organisatie van Groene Vrijdag, en geleverd door Marijn van Lieshout.

Veel dank!

Henk Moeniralam, voorzitter Netwerk Kleurrijk Groen
Jitske Broers, programmacoördinator Kleurrijk Groen
Qader Shafiq, directeur Bureau Wijland

Klik hier voor een video van de dag.

Geplaatst in Actueel, Kleurrijk Groen en getagd met , , , .