Mini-symposium voor een ‘inclusieve energietransitie’

Arnhemse en Nijmeegse ambassadeurs met andere betrokkenen

Afgelopen donderdag 11 november 2021 vond in het Posttheater te Arnhem het mini-symposium voor een ‘Inclusieve Energietransitie’ plaats. Het mini-symposium werd georganiseerd om stil te staan bij de twee afgeronde pilots voor Kleurrijke Energieambassadeurs in de steden Arnhem en Nijmegen.

Gedeputeerde van de Provincie Gelderland, Jan van der Meer, verantwoordelijk voor o.a. energietransitie, klimaat en milieu, vertelde over waarom de Provincie Gelderland het belangrijk vindt dat de energietransitie zo inclusief mogelijk wordt en op welke manier de Provincie hier mee bezig is.

Qader Shafiq (Bureau Wijland) heette alle aanwezig van harte welkom. Abo Rassa vertelde in een inleiding over zijn ervaringen in de energietransitie en benadrukte hoe belangrijk het is dat deze inclusiever wordt. Maisam Haydary (Klimaatverbond NL, moderator cursus) vertelde samen met Yara Bon (Bureau Wijland, praktisch coördinator) over de totstandkoming van de methodiek Kleurrijke Energieambassadeurs en wat de cursus, bestaande uit 5 verschillende modules, globaal inhield.

Rondetafel gesprek: Qader Shafiq, Petra Lettink,
Pieter Poels, Abo Rassa, Mariska den Uil.

Daarna kreeg Peter Rutten, Kleurrijk Energieambassadeur uit Nijmegen, het woord om te vertellen over zijn motivatie om als ambassadeur zich in te zetten voor een inclusievere energietransitie en hoe hij dit in zijn eigen wijk wil gaan aanpakken. De rest van de kersverse Arnhemse en Nijmeegse Kleurrijke Energieambassadeurs werden ook geïntroduceerd aan de aanwezigen. Betty Jacobi, gemeente Arnhem, reikte de certificaten aan de Arnhemse ambassadeurs. Wethouder Jan Wijnia, van o.a. duurzaamheid bij de gemeente Nijmegen, deed dit aan de Nijmeegse ambassadeurs. Als dank voor hun inzet in hun eigen stad om de energietransitie inclusiever te maken.

Tenslotte stelde gastheer Qader Shafiq verschillende vragen aan Petra Lettink (Klimaatverbond NL), Pieter Poels (Huis van Compassie), Abo Rassa en Mariska den Uil (Provincie Gelderland) over manieren om de energietransitie inclusiever te maken. Naderhand werd er nagepraat en werden ideeën uitgewisseld onder de aanwezigen tijdens een borrel.

Wij danken alle aanwezigen en in het bijzonder de Kleurrijke Energieambassadeurs! Als ook, Klimaatverbond Nederland, de Provincie Gelderland, Gemeente Arnhem, de Energiebank Arnhem, Gemeente Nijmegen en Huis van Compassie voor de samenwerking.

Geplaatst in Actueel, Kleurrijk Groen en getagd met , , , , , , , , , .