Vacature kernteamlid Kennisnetwerk Inclusie Arnhem

Voor het Kennisnetwerk Inclusie Arnhem zijn wij op zoek naar een nieuw kernteamlid. 

Begin dit jaar is de pilot Kennisnetwerk Inclusie Arnhem van start gegaan. Marlène Melfor, Sahar Noor, Melvin Kolf en Veerle van Lieshout (Bureau Wijland) zijn als kernteam met regelmaat bij elkaar gekomen om samen de start van de pilot vorm te geven. Helaas moet Melvin als kernteamlid vanwege tijdgebrek een stap terugdoen. Wij zijn daarom op zoek naar versterking.

Als kernteamlid werk je samen met drie andere experts op het gebied van inclusie en diversiteit aan het vormgeven van het Kennisnetwerk. De kernteamleden organiseren 5 tot 7 netwerkbijeenkomsten, helpen met de werving van stakeholder organisaties en vormen een schakel tussen de adviseurs en de organisaties.

Gemiddeld besteedt ieder kernteamlid ongeveer 1,5 uur per week aan het netwerk met een vergoeding van €75 p.u. 

Wij zijn op zoek naar iemand met kennis van de Arnhemse sociale en politieke kaart (bij voorkeur een inwoner van de gemeente Arnhem). Om de bestaande kennis binnen het kernteam aan te vullen, zoeken wij iemand met ervaringsdeskundigheid rondom nieuwkomer vraagstukken. 

Wat is het Kennisnetwerk Inclusie Arnhem?

Het Netwerk Inclusie Arnhem is opgericht door Bureau Wijland in opdracht van de gemeente Arnhem. Het netwerk bevindt zich in de pilotfase. Tijdens deze fase zal het netwerk uit drie onderdelen bestaan:

  1. Eens in de twee maanden zullen alle organisaties die aangesloten zijn bij het netwerk samenkomen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Tijdens deze bijeenkomsten zullen bepaalde thema’s behandeld worden maar is er ook ruimte voor vrij gesprek.
  2. Aan het netwerk zijn 10 experts op het gebied van inclusie en diversiteit verbonden. Organisaties uit het netwerk kunnen, aan de hand van een specifieke vraag die binnen hun organisatie speelt, consulten met deze experts aanvragen. 
  3. Het netwerk organiseert drie keer een ‘diversiteitscafé’ om aan de stad te presenteren waarmee het bezig is en het onderwerp breder te agenderen.  

Wat is Bureau Wijland?
Bureau Wijland is een advies- en projectbureau dat staat voor duurzame verbinding van mensen en organisaties met elkaar en met de samenleving. Bureau Wijland werkt daarbij met en voor overheden, bedrijven, maatschappelijke organisaties, belangenorganisaties en instellingen. Onze adviseurs weten wat er speelt in de samenleving als geheel en op lokaal niveau, en werken klantgericht en vraaggestuurd.

Geplaatst in Actueel.