Carmen ontmoet burgemeester Bruls en wethouder Visser

Op dinsdag 21 juni 2022 ontmoette de 14e Shelter City Nijmegen gast Carmen de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls en wethouder Grete Visser op het stadhuis van Nijmegen.

Carmen sprak tijdens deze gelegenheid over haar belangrijke werk in Venezuela. Zij gaf aan dat het strijden voor vrouwenrechten in haar thuisland niet als volwaardig wordt gezien, dus voor haar was deze ontmoeting een bijzonder moment. Daarnaast vertelde zij de burgemeester over haar verblijf hier en wat Nijmegen voor haar betekent. Volgens haar is de stad een plek waar alle verbindingen samen komen en waar persoonlijke ontwikkeling goed mogelijk is. Ook hebben zij gesproken over de situatie rondom vluchtelingen in Venezuela en de verschillen tussen grenzen in Europa en Latijns-Amerika.

Burgemeester Bruls en wethouder Visser waren onder de indruk van Carmens werk, omdat het strijden voor vrouwenrechten in de Venezolaanse samenleving niet zonder gevaar is. Het gesprek werd gevolgd door een korte rondleiding door het historische gedeelte van het stadhuis. Carmen, Shelter City Nijmegen en Bureau Wijland waarderen deze mooie en belangrijke bijeenkomst enorm!

Geplaatst in Actueel.