Netwerk Kleurrijk Groen in de Hortus

Op zaterdag 3 september 2022 kwamen de oude en nieuwe leden van Netwerk Kleurrijk Groen bijeen in de Hortus van Nijmegen. De bijeenkomst stond in het teken van kennismaken, delen, en het aankondigen van onze nieuwe voorzitter.

De bestaande groep Kleurrijk Groeners maakte kennis met de nieuwe leden, die in juni de Leergang Kleurrijk Groen hadden voltooid, en enkele andere genodigden. Vanaf nu gaan zij als één groep verder. Zij leren van elkaars ervaringen en inzichten als Nijmegenaren met een groen hart.

De bijeenkomst begon met een interessante rondleiding door de botanische tuin en theetuin door Wim Hompe, voorzitter van het bestuur van zowel Bureau Wijland als de Hortus.

Daarna streek de groep neer in de theetuin, waar ze onder het genot van saz-muziek, zelfgemaakte hummus, brood en dadels hebben gesproken over hun rol als lid van Netwerk Kleurrijk Groen, over het komende festival Di-Vers, en over hun groene ambities en activiteiten. Als kers op de taart hebben wij onze nieuwe voorzitter mogen introduceren! Voorzitter van Netwerk Kleurrijk Groen Henk Moeniralam droeg zijn rol vol vertrouwen over aan Rhea Khoeblal.

Naast (straat)pianist en gewaardeerd lid van Netwerk Kleurrijk Groen is Rhea een bevlogen activiste op verschillende gebieden, waaronder klimaat, plantaardig eten, en inclusie. Zij was Nijmegenaar van het Jaar 2017, en dit jaar is ze genomineerd voor de Radboud Alumni Award (stemmen kan via www.radboudalumniawards.nl). Wij danken Henk voor zijn onuitputtelijke inzet en wijsheid in zijn jaren als voorzitter, en wensen Rhea veel succes in haar nieuwe rol!

Rhea en haar mobiele piano.

Dank aan alle Kleurrijk Groene ambassadeurs voor hun aanwezigheid en inzet, Hortus Nijmegen voor de inspirerende locatie, en Wim Hompe voor de rondleiding.

Wij zoeken nog meer kleurrijke mensen met hart voor duurzaamheid en natuur. Heb je interesse in Netwerk Kleurrijk Groen? Neem contact op met Jitske Broers via kleurrijkgroen@bureauwijland.nl

Geplaatst in Actueel, Kleurrijk Groen en getagd met , , , , .