In memoriam Mart Hovens

Op woensdag 2 november 2022 is Mart Hovens, voorzitter van tuinvereniging Land van Ooij en een goede, gewaardeerde vriend van Bureau Wijland, overleden. Als bioloog, natuurkenner en vrijwilliger bij Staatsbosbeheer besefte hij al snel welke waarde biodiversiteit heeft voor de toekomst van onze aarde. Zijn kennis hierover droeg hij graag aan jong en oud over. Mede door zijn ervaringen als ontwikkelingswerker in diverse Afrikaanse landen, omarmde hij ook de gedachte om natuur en duurzaamheid inclusiever te maken.

Mart was betrokken bij verschillende activiteiten die Bureau Wijland in samenwerking met Land van Ooij uitvoerde. Hij stond open voor iedereen, hielp vaak mee met de organisatie en zorgde voor een vriendelijke ontvangst in de tuin van Land van Ooij. Zijn enthousiasme, organisatietalent, gedrevenheid, kennis, inzicht en bijzonder fijn gevoel om met mensen om te gaan – c’est le ton qui fait la musique, zo zei hij vaak – vormden voor velen een grote inspiratiebron om met hem samen te werken.

Bij activiteiten op het gebied van duurzaamheid en diversiteit, zoals het jaarlijkse festival Di-Vers, spande hij zich tot het uiterste in om er een succes van te maken. Dit deed Mart op een manier die voor hem kenmerkend was: integer en slagvaardig. Bureau Wijland en Netwerk Kleurrijk Groen zijn bijzonder dankbaar voor zijn rol bij de ontwikkeling en groei van dit festival.

Wij leven mee met zijn naasten, met name Monique en Flip. En wij wensen allen die een innige en duurzame band met hem hadden veel sterkte met de verwerking van het verlies van deze prachtige persoon.

Mart,

notre ami,

                                    c’était un honneur de vous avoir connu.

Bestuur en medewerkers van Bureau Wijland

Geplaatst in Actueel, Geen categorie.