Mijn Arnhemse Successen december ’23

Negen nieuwkomers en één organisatie zijn donderdagmiddag 30 november door Bureau Wijland en de gemeente Arnhem in het zonnetje gezet tijdens de uitreiking van ‘Mijn Arnhemse Successen’. Deze nieuwe Arnhemmers doorliepen het inburgeringsproces met bovengemiddeld succes en ontvingen daarvoor een ‘pluim’ voor hun inspanning op het gebied van sociale integratie, arbeidsparticipatie, en taalbeheersing. Organisatie YOIN ontving een pluim voor hun waardevolle bijdrage aan het integratieproces van nieuwkomers.

De uitreiking onder de noemer ‘Mijn Arnhemse Successen’ is een initiatief van Bureau Wijland en de gemeente Arnhem om complimenten uit te delen aan nieuwkomers die hard hun best doen om in te burgeren. Daarnaast dienen deze succesverhalen als voorbeeld en stimulans voor andere nieuwkomers en draagt het bij aan positieve beeldvorming. Met het gevoel zélf eigenaar te zijn van hun toekomst en integratieproces, geven zij zélf inrichting aan hun leven. Ook levert het de gemeente Arnhem waardevolle informatie op om het integratieproces te optimaliseren.

Op 30 november vond de uitreiking plaats bij Stadslandbouw Mooieweg. Nadat de nieuwkomers hun certificaat en cadeaus van Natuurcentrum Arnhem overhandigd kregen, hebben zij samen met juryleden Mariël Hutten, Ali Majeed, Anwar Manlasadoon, Gert van Amersfoort en Ahmad Gidder én de leden van Netwerk Kleurrijk Groen een boom geplant, als symbool voor de nieuwe wortels die zij aan het schieten zijn in de gemeente. Dit mochten zij doen samen met dierbaren en mensen die hebben bijgedragen aan hun inburgeringsproces. Bovendien kregen de nieuwkomers een boerenkoolpakket mee van Stadslandbouw Mooieweg. Helaas kon wethouder Paul Smeulders niet aanwezig zijn, maar ook voor hem is er een boom geplant.

De pluimhouders waren zeer enthousiast en dankbaar voor de erkenning die zij krijgen via dit project. Na afloop volgde een borrel met een stukje taart om hun successen te vieren. In een korte periode hebben de pluimhouders hun plek in Arnhem weten te vinden en zijn ze daarnaast anderen gaan helpen, bijvoorbeeld in de vorm van vrijwilligerswerk of als tolk. Door hun successen te vieren via deze pluimen hopen we zowel een stimulans te creëren voor andere nieuwkomers die het misschien lastig vinden om goed te integreren, als een brug te slaan tussen hen en de ontvangende Nederlandse samenleving.

In de aftermovie ziet u hoe het was:

Geplaatst in Actueel.