Afscheid Angel

Op dinsdagochtend 12 december hebben wij Angel, de 17de Shelter city gast van Nijmegen, uitgezwaaid. Hij gaat terug naar Mexico waar hij zijn moedige strijd voor de rechten van de Maya’s zal voortzetten.

Tijdens zijn afscheidscheidsbijeenkomst in de Lindenberg gisteren spraken Helen Flören, bestuurslid van Bureau Wijland en Miranda Florussen, namens de stad Nijmegen. Inge Tielrooy, Coördinator van Shelter City Nijmegen, reflecteerde op het verblijf van Angel. Bijzonder hoogleraar transculturele psychiatrie Mario Braakman nam het publiek mee naar zijn ervaringen met de Maya’s in Mexico en beschreef op bijzondere wijze de rol van leiders zoals Angel. Bewogen door de mooie woorden gaf Angel tot slot een impressie van zijn tijd in Nijmegen en droeg een ontroerend, speciaal voor Nijmegen geschreven gedicht voor.

Het gedicht van Angel zal binnenkort worden vertaald naar het Nederlands en als geschenk aan de stad Nijmegen worden gegeven. Angel beloofde terug in Mexico een “Nijmegen bos” te planten met de opbrengst van de Zevenheuvelenloop. We zijn blij dat Nijmegen Shelter City mag zijn voor deze parels en mensenrechtenstrijders. Zo leeft Nijmegen als stad van mensenrechten en solidariteit elders in de wereld voort.

Geplaatst in Actueel, Geen categorie.