Het Gelders traineeship voor statushouders zoekt kandidaten!

De provincie Gelderland start in september met Het Gelders Traineeship voor Statushouders. Hiervoor zijn zij nu op zoek naar kandidaten! Hieronder lees je meer over dit traineeship:

“In september 2019 start de eerste editie van Het Gelders Traineeship voor Statushouders. Provincie Gelderland heeft dit programma ontwikkeld voor hoogopgeleide statushouders die gemotiveerd zijn om bij provincie Gelderland te werken en geïnteresseerd zijn in persoonlijke ontwikkeling. Het traineeship is een betaalde startersfunctie. Je kunt je hier nu voor aanmelden!

Het programma duurt 23 maanden, waarvan je de eerste 7 maanden een schakeltraject doorloopt. In dit schakeltraject leer je het werk van provincie Gelderland kennen, leer je meer van de Nederlandse taal (B2 niveau en Staatsexamen NT2-II) en leer je onze (werk)cultuur kennen. Als je het schakeltraject met succes hebt afgerond, start je aan de tweede fase, die 16 maanden duurt. In de tweede fase zal je één of twee opdrachten (één keer 16 maanden of twee keer 8 maanden) doen voor 4 dagen per week en heb je nog 1 dag per week trainingen voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren
Je kunt solliciteren van 6 mei t/m 16 juni 2019. Solliciteren doe je via het sollicitatieformulier op https://ssl.prvgld.nl/EFormulieren/formulier/traineeshipstatushouders.aspx . Om te kunnen solliciteren moet je aan de volgende eisen voldoen:

  *   Je bent een statushouder (vluchteling met verblijfsstatus)
  *   Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau
  *   Je hebt een Nederlands taalniveau van B1 afgerond
  *   Je bent een starter op de Nederlandse arbeidsmarkt
  *   Je hebt een Engels taalniveau in spreken van B2 afgerond

Belangrijke data
  *   6 mei t/m 16 juni – Solliciteren met je motivatie en cv
  *   23 mei – Informatiebijeenkomst
  *   18 en 19 juni – Ronde 1 selectie: assessment
  *   25 juni – Ronde 2 selectie: werkproef
  *   26 t/m 28 juni – Ronde 3 selectie: eindgesprek en Nederlandse taaltest
  *   3 of 4 juli – Arbeidsvoorwaardengesprek (tekenen contract)
  *   2 september – Start Het Gelders Traineeship voor Statushouders

Meer weten?
Ben je nieuwsgierig geraakt en wil je meer weten? Kijk dan op http://www.gelderland.nl/traineeship of kijk direct in onze digitale informatiebrochure via http://magazine.gelderland.nl/het-gelders-traineeship-voor-statushouders.

Je kunt ook langskomen op onze informatiebijeenkomst op donderdag 23 mei. Tijdens deze informatiebijeenkomst vertellen we je meer over het werken voor provincie Gelderland en over het traineeship. Natuurlijk kun je ook al je vragen stellen. Wil je je hiervoor aanmelden? Klik dan hier (https://ssl.prvgld.nl/EFormulieren/formulier/informatiebijeenkomststatushouders.aspx).”

Geplaatst in Actueel en getagd met , , , .