Ride for Rights

Het team van Shelter City Nijmegen neemt onder het motto ‘De afstand is niet zo groot als je denkt!’ deel aan de fietsactie Ride for Rights van Justice and Peace om mensenrechtenverdedigers te steunen. 

Ride for Rights is een uitdagende fietstocht waarmee we aandacht vragen voor mensenrechten en voor de activisten die zich dag in dag uit inzetten om deze te beschermen. Het vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 mei 2019. Door mee te doen zamel de fietsers geld in voor het Nederlandse Shelter City initiatief dat bescherming biedt aan mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen.

De route loopt vanuit Den Haag naar Tilburg, NIJMEGEN, Deventer, Utrecht, Haarlem en eindigt in Den Haag. Dit zijn allemaal Shelter Cities waar mensenrechtenverdedigers een veilige plek geboden wordt. De fietsers kunnen langs deze route zelf hun afstand bepalen. Je mag beginnen of eindigen op een van de rustplaatsen die in elk van deze steden aanwezig is of je kan de volledige uitdaging aangaan!

Ride for Rights in Nijmegen

Rond 10.00 zullen de fietsers in Nijmegen aankomen. Ze zullen op het kantoor van Bureau Wijland ontvangen worden met wat te eten, muziek en een plek om te rusten. Daarnaast is er een team van Bureau Wijland dat een deel van de route mee gaat fietsen. Wil je je hierbij aansluiten? Zoek dan contact met Qader. Wil je team Shelter City steunen? Klik dan op de volgende link:
https://rideforrights.sheltercity.nl/team/shelter-city-nijmegen. Of kom aanstaande zaterdag langs op ons kantoor op de Prins Hendrikstraat 7 om de moedige fietsers aan te moedigen!

Geplaatst in Actueel, Shelter City en getagd met .