Elfde Shelter City gast: Nataliia

NIJMEGEN – Shelter City Nijmegen verwelkomt op 19 maart haar elfde gast: mensenrechtenverdediger Nataliia, een journaliste uit Rusland. Gedurende drie maanden zal Nataliia te gast zijn om tot rust te komen, kennis op te doen en bewustwording te creëren onder Nijmegenaren over mensenrechten.

Nataliia is journaliste bij Woman Prison Society, een organisatie die staat voor het beschermen van de rechten van vrouwen, kinderen en LHBTI-groepen in gevangenschap. Door haar werk ervaart zij problemen in haar thuisland. Woman Prison Society onderzoekt schendingen van rechten van mensen in gevangenschap en probeert het publiek hiervan bewust te maken door het schrijven van artikelen.

Tijdens haar tijd in Nijmegen zou zij graag kennis willen maken met mensen, bedrijven, non-gouvernementele organisaties en instituties die ook geïnteresseerd zijn in de mensenrechtenstrijd  en de strijd in Rusland. Bovendien wil zij in contact komen met mensenrechten organisaties om zo haar algemene kennis hierover te verbreden.

Geplaatst in Actueel en getagd met , , .