Open Monumentendag 2023

Bureau Wijland heeft het voorrecht om kantoor te houden in het historische Brouwershuis in de benedenstad van Nijmegen. Tijdens de landelijke Open Monumentendag, op zaterdag 9 september aanstaande, openen ook wij de deuren ook voor het publiek. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen in dit bijzondere gebouw waar in vroeger tijden het Nijmeegse brouwersgilde zetelde.

Gewoon anders
Bureau Wijland organiseert op deze locatie op 9 september a.s. het gevarieerde programma ‘Gewoon Anders‘ rond Nijmegenaren die hun roots elders hebben. Naast de rondleidingen door het pand, verzorgd door Wouter van Hest en Bert Hermans van de gemeente Nijmegen, maken wij van de gelegenheid gebruik om de historische context wat breder te trekken. Het jaar 2023 is immers ook historisch omdat we herdenken dat 150 jaar geleden de slavernij is afgeschaft. In dat kader kunnen bezoekers van het Brouwershuis luisteren naar verhalen over de mythische spin Anansi, verteld door Henk Moeniralam. Deze verhalen verspreidden zich door de slavenhandel van West-Afrika naar o.a. Suriname en de Antillen. Daarnaast kunnen de bezoekers genieten van de muziek van Mohadin Molly en Yassir Wardi en de kunst van Aref Damee, traditionele kleding van migrantengroepen bewonderen en genieten van lekkere hapjes.

De rondleidingen beginnen op elk heel en half uur en duren zo’n 20 minuten. Het Brouwershuis is van 12.00 – 16.00 uur geopend, om 12.00 uur zal ook gelijk de eerste rondleiding plaatsvinden. Aansluitend op de rondleidingen wordt een Anansi-verhaal verteld van ongeveer 13 tot 15 minuten en kunnen bezoekers luisteren naar de muziek, onder het genot van een hapje en een drankje.

Indien u belangstelling heeft voor de rondleiding in het Brouwershuis en/of naar een Anansi-verhaal wilt luisteren, is het prettig als u zich van tevoren hiervoor aanmeldt of een reservering hiervoor maakt via Rasha Touba van Bureau Wijland:
r.touba@bureauwijland.nl

Bezoekadres Brouwershuis (deels rolstoeltoegankelijk):
Steenstraat 2
Nijmegen

Geplaatst in Actueel, Geen categorie.